vrijdag 7 september 2012

Parfum weetjes

Zelf ben ik echt een parfum fanaat. Het liefst doe ik elke dag een andere parfum op en koop ik er honderd per maand. Ook vind ik het heel leuk om nieuwe dingen te ondekken over parfum en de dingen die ik ontdekt heb, wil ik dan ook graag met jullie delen. Hier wat parfum weetjes.


Tumblr_m9qu6okewc1ql6c8bo1_500_largeWist je dat ... 


- Er verschillende soorten parfum zijn, niet alleen in parfum merken, maar ook in de sterkte van de parfum? Bijvoorbeeld heb je; eau de cologne, eau de toilet, eau de parfum en parfum. Eau de cologne vervaagt het snelst en is dan meestal ook het goedkoopst. Parfum Blijft het langst hangen (in die volgorde) en is ook meestal het duurst. Ook heb je nog meer variaties op dit rijtje zoals body splashes.

- Je het beste parfum op kan spuiten na het douchen omdat dan je poriën nog open staan?

- Er honden parfum bestaat?

- Je ook parfum in je haar kan spuiten als je wilt dat de geur lang blijft? Bij warmte verschil gaan de schubben van je haar af en toe open en dicht. Daardoor komt even de geur vrij die je hebt opgespoten.

Tumblr_m3ojr1wzr71rvtlv2o1_500_large- Je het best parfum kan spuiten op plekken op je lichaam zoals; in je nek, polsen, achter je oren en in de binnen kant van je ellebogen? Deze plekjes zijn warm. Door die warmte blijft de parfum het langst hangen.

- Er parfum bestaat met rare geuren zoals teer en hout?

- De egyptenaren parfum hebben uitgevonden?


Weet jij nog leuke dingen over parfum? Laat dan even een reactie achter.

xoxo Iris4 opmerkingen:

  1. Ruik nooit aan het parfum flacon of in de dop, maar spuit parfum altijd op je huid. Wacht ook een tijdje voordat je echt gaat ruiken, want eerst ruik je toch alleen maar de alcohol. Spuit de parfum ook niet op een papiertje of op iemand anders, want op iedere huid ruikt een geurtje anders.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het beste kun je parfum bewaren op een donkere koele plek, zo hou je lang plezier van je geurtje!

    BeantwoordenVerwijderen