dinsdag 16 oktober 2012

DIY: armbandjes met kralen!

Weer een hele leuke (en makkelijke) Do It Yourself is klaar om door jullie gelezen te worden! Dit keer kan je leren hoe je zelf armbandjes moet maken door te vlechten en af en toe kralen in te rijgen waardoor je een heel mooi effect krijgt. Deze manier van armbandjes maken had ik gezien op een youtube filmpje van Evelina Barry, zij heeft veel leuke DIY's. Ik heb het zelf gedaan en omgezet in een foto tutorial. Veel plezier!Je hebt nodig:
- een schaar
- plakband
- een (kleine) knoop
- kralen
-draad (je kan het beste van dat leer-achtige draad gebruiken wat je ook op de foto's kan zien, met borduurgaren werkt het in ieder geval niet)

Stap 1
Neem ongeveer 110 cm draad (beter te veel dan te weinig), knip uit die 110 cm een stuk draad van 40 cm en een stuk van 70 cm. Het stuk van 70 cm vouw je dubbel, je neemt het dubbel gevouwde deel samen met het uiteinde van de korte draad.


Stap 2
Maak met de korte draad een knoopje om de dubbel gevouwde draad zodat je een soort lus en een los uiteinde krijgt. Dit plak je vast aan de tafel met plakband. Vervolgens ga je een stukje vlechten, zorg dat je het zo strak mogelijk doet.


Stap 3
Tijd om de eerste kraal erbij te doen! De kraal gaat door de middelste draad, als hij van LINKS komt. Hierboven zie je dat de middelste draad van links komt, als hij van rechts komt vlecht je dus nog een keer verder zodat hij van links komt. Je rijgt de kraal erdoorheen en duwt 'm goed aan.


Stap 4
Nu vlecht je verder, je doet de rechter draad naar het midden en daarna de linker draad naar het midden. Dit moet je ook goed aantrekken. Het moet strak gedaan worden want anders gaan de kralen los met de draden en dan ziet het er niet meer uit. Ook heb ik gemerkt dat het beter werkt met kleine kralen, want bij grote kralen blijven de draden niet goed op hun plek zitten.


Stap 5
Als je de linker draad weer in het midden hebt gebracht kan je er weer een kraal inrijgen, en weer de rechter draad in het midden brengen, daarna de linker, dan weer een kraal, enz...


Stap 6
Eigenlijk is het heel simpel, dit blijf je herhalen en als je denk dat het lang genoeg is doe je geen kralen meer erbij, maar vlecht je het laatste stukje net zoals aan het begin.


Stap 7
Nu ga je de knoop vast maken. Meestal zitten er vier gaten in een knoop. Je hebt drie draden aan het uiteinde, je neemt één van die drie draden en doet die door een gaatje van de knoop, dan doe je 'm door een ander gaatje weer terug. Zoals je hier kan zien:


Stap 8
Dit doe je met nog één van de drie draden. Je trekt ze allebei goed aan.


Stap 9
Dan maak je met die twee draden een gewone platte knoop, je kan nog een platte knoop maken met de draad die niet door de knoop heen gegaan is. Vervolgens kan je het ook met naald en draad nog een beetje extra vastzetten. Gewoon een beetje door de knoop heen gaan, onder- en boven langs totdat het echt goed vast zit.


Stap 10
Dit is niet echt meer een stap haha, bij deze stap kan je bewonderen wat je net gemaakt hebt! Tadaaa, het is klaar! Je kan er ook nog meer maken als je wilt. Ook kan je zelf bedachte variaties aanbrengen hierbij. Bijvoorbeeld een stukje vlechten, een kraal en weer een stukje vlechten enz. Of dat je de kraal niet in het midden doet maar aan de buitenkant. Je kan van alles bedenken bij deze armband! :)


Wat vonden jullie van deze DIY? Ga je het ook proberen? Zou je het leuk vinden om nog meer DIY's van andere soorten armbandjes te zien? Graag een reactie achterlaten!

Kus, Sophie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten