dinsdag 2 oktober 2012

Sweet dreams!


387209_183182358443472_178583872236654_355763_1398820532_n_largeIedereen heeft wel eens een droom of een nachtmerrie. Bij mij zijn het meestal hele rare dromen waar ik niks van snap als ik de volgende ochtend wakker word. Er is veel informatie te vinden over 'dromen'. Niemand weet namelijk nog precies wat het is en waarom we het hebben. Mensen hebben wel onderzoek gedaan en zijn er achter gekomen dat er waak gedroomd word over wat er die dag is gebeurd. De dromen zouden helpen de gebeurtenissen te verwerken.Maar wat meestal het probleem is, is dat we de droom na 5 seconden alweer vergeten zijn! Hoe kan je er nou voor zorgen dat je de droom ook echt onthoud? Iedereen droomt elke nacht en er zijn een aantal tips hoe je ze beter kan onthouden. 
Voordat je gaat slapen neem je jezelf voor om je droom te herinneren, dit helpt je onderbewuste om je dromen te onthouden. Als je de volgende ochtend merkt dat je wakker word, moet je meteen opstaan. Dat is misschien vervelend, maar op dat moment ben je nog het meest helder. Het werkt ook het beste als je natuurlijk wakker word, dus niet door een wekker. Als je wakker bent geworden, moet je niet aan van alles gaan denken (wat je die dag gaat doen, wat voor ontbijt je gaat nemen...). Zorg dat er een pen en papier naast je bed ligt en dan kan je beginnen met het herinneren van je droom. Als je echt bijna niks meer weet begin je bij het gevoel wat je had, was je heel vrolijk, bang of misschien verdrietig? Concentreer je nu op de beelden die bij je opkomen, met wie was je? Op welke plek? Wat was je aan het doen? Schrijf dit allemaal op, dat mag gewoon in steekwoorden. Als je je blijft concentreren zullen er steeds meer details naar boven komen. 
Het is lastig om in één keer het verhaal van je droom te herinneren. Dat komt omdat wij de neiging hebben alles in chronologische volgorde af te spelen, terwijl dromen meestal losse beelden of stukjes zijn. Als je wakker word en je weet je droom nog, is het beste denk ik om het gewoon meteen op te schrijven. Dat heb ik ook een paar keer gedaan, ik zal hieronder een droom van mij neerzetten. Zoals ik al zei, mijn dromen zijn meestal heel raar, dus het is meer een soort fantasie verhaaltje haha.

Tumblr_kzv8ltzq2q1qb7kyso1_500_large

18 januari 2011
We zaten in een klein vliegtuigje met zo'n 20 mensen en een soort reisleider. Toen we een tijdje in de lucht waren  moesten we het vliegtuigje uit. We hadden allemaal een soort rugzakje met een grote vlieger op onze rug, zo konden we zelf vliegen en sturen. Je vloog dan over een kaal, bruin landschap met wat bergen en af en toe wat planten. Toen we geland waren, waren we ineens op een hele andere plek met veel gras en tropische planten. We liepen op een paadje en aan de linkerkant was een soort klimparadijs/speeltuin, met allemaal touwen, en plateaus enzo. Zo'n soort apenspeeltuin die je in de dierentuin ook hebt. Aan de andere kant van het paadje was een klein huisje. We liepen ongeveer 10 meter over het paadje, tussen die dingen door, en toen was de droom voorbij. 
Haha echt heeel raar, heb zelf ook geen idee wat het moest betekenen. Ik hoop dat jullie dit artikel interessant vonden. Ga je dit proberen? Wil je meer weten over dromen? Of weet je toevallig nog een leuke droom die je met ons wil delen? Laat een reactie achter! 
Liefs, Sophie
Tumblr_loyqcxmvcj1qdolg6o1_500_large

Geen opmerkingen:

Een reactie posten